Završena sednica Skupštine grada na kojoj su izabrani Šapić i tim za Beograd

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2024, 04:18

Završena sednica Skupštine grada na kojoj su izabrani Šapić i tim za Beograd

Sednica Skupštine Grada Beograda na kojoj su većinom odbroničkih glasova izbrani Aleksandar Šapić za gradonačelnika, Vesna Vidović za zamenicu i 13 članova Gradskog veća završena je danas oko 14.00 sati povrđivanjem mandata tri nova odbornika. U skladu sa izveštajem Administrativno-mandatne komisije potvrđen je mandat Mioni Stanković, Aleksandru Pauči i Miroslavu Marinoviću radi popune upražnjenih odborničkih mesta.

Time je završeno današnje zasedanje Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grada Beograda kojim je predsedavao predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević.

Prethodno su Šapić, Vidović i 13 članova veća izbarani glasovima većine od 110 odbornika. Za njih su glasala 64 odbornika.

Šapiću je ovo drugi mandat na mestu gradonačelnika, kao i Vidović na mestu zamenika, a većina članova veća su oni sa kojima je Šapić već sarađivao.

Gradsko veće činiće Nikola Dragičević, Stevo Marušić, Miljan Damljanović, Miloš Jovanović, Zoran Adamović, Miroslav Gajić, Đorđe Trišić, Violeta Filip, Lazar Marić, Milivoje Pajović, Slobodan Šolović, Mira Jovanović i Vladimir Trajković.

Manojlović: Sednici Skupštine nećemo prisustvovati ni danas

Lider pokreta "Kreni - Promeni" Savo Manojlović izjavio je da ta odbornička grupa ni neće učestvovati u radu Skupštine grada Beograda.

Manojlović je to rekao novinarima ispred Palate pravde, na konferenciji na kojoj je naveo da je zajedno sa svojim odbornicima predao tužilaštvu dokaze o, kako su naveli, političkoj korupciji vlasti u Beogradu.

"Ni danas nećemo biti u skupštini. Prošli put smo napustili sednicu i rekli da ćemo se odreći odborničkih naknada i to je odluka do daljeg", rekao je Manojlović i dodao da tim činom pokazuju da žele da odbrane Republiku Srbiju i Grad Beograd.

Manojlović je rekao da će borbu za bolji život građana nastaviti i u institucijama i van institucija, jer, kako je dodao, apsolutno veruje u institucije ove države, a da ne veruje u one koji su ih oteli.

Većnici bez radnog iskustva

Potpredsednik odborničke grupe Zeleno-levog fronta i Pokreta slobodnih građana Stefan Simić izjavio je na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda da je pročitao biografije predloženih članova gradskog veća i da neki od njih nemaju nikakvo radno iskustvo.

On je rekao da se u Skupštini Beograda stalno pokušava sa opstrukcijama, ali da su kao opozicija pokazali da će na svakoj sednici kontrolisati sve što većina radi.

Šefica te odborničke grupe Natalija Stojmenović istakla da je da se opet pokazuje da će "kriminal i korupcija" ostati najveće obeležje vlasti i da će "građani i građanke Beograda najviše patiti zbog toga".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela sednica Skupštine Beograda na kojoj odbornici biraju gradonačelnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2024

Sednica Skupštine Beograda, na čijem je dnevnom redu izbor gradonačelnika, počela je nešto posle 10 časova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.