Zapaljena još jedna letina srpskim povratnicima, četvrti put u 7 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaljena još jedna letina srpskim povratnicima, četvrti put u 7 dana

Na Kosovu i Metohiji ponovo je zapaljena letina jedne srpske porodice što je četvrti takav slučaj u poslednjih nekoliko dana, javlja RTS.

U Suvom Lukavcu zapaljeno je seno i štala koji pripadaju samohranoj majci šestoro dece.

Komšije su uspele da izvedu stoku iz štale, a policija je došla na lice mesta, dok se vatrogasci još čekaju.

Ranije sinoć, povratničkoj porodici Savić u selu Koš kod Istoka su zapaljeni seno i slama, što je bio treći slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << paljenja letine srpskim povratničkim porodicama na Kosovu i Metohiji za poslednjih nedelju dana.

Navodi se da je porodica Milana Savića za prehranu stoke obezbedila oko 150 bala sena i slame.

"Vatra je izbila dva sata posle ponoći. Seno je potpuno izgorelo, kao i veći deo slame. Vatrogasci su intervenisali, ali je veći deo letine izgoreo", rekli su žitelji Koša.

Navodi se da u tročlanoj povratničkoj porodici Savić niko ne radi i da im je poljoprivreda sastavni deo egzistencije, a u Koš, u kojem je 16 povratničkih porodica, vratili su se 2005. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zapaljena letina srpskim povratnicima na KiM, 3. put u 7 dana

Izvor: Večernje novosti, 13.Jan.2018

Povratničkoj porodici Savić u selu Koš kod Istoka noćas su zapaljeni seno i slama, što je treći slučaj paljenja letine srpskim povratničkim porodicama na Kosovu i Metohiji za poslednjih nedelju dana Povratničkoj porodici Savić u selu Koš kod Istoka noćas su zapaljeni...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.