Za gotovo celu Srbiju narandžasti meteoalaram

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 02:25

Za gotovo celu Srbiju narandžasti meteoalaram

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je da se danas očekuju kratkotrajne vremenske nepogode - obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, povremeno i olujni, zapadni i severozapadni vetar.

Kratkotrajne vremenske nepogode moguće su i u pojedinim delovima Beograda, navedeno je u upozorenju na sajtu RHMZ-a.

Narandžasti meteoalarm, koji označava vreme koje je opasno, upaljen je za gotovo celu Srbiju, odnosno za Bačku, Banat, Srem, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograd, zapadnu Srbiju, Šumadiju, Pomoravlje, istočnu i jugozapadnu Srbiju.

U Srbiji danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode - obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, kratkotrajno i olujni zapadni i severozapadni vetar.

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, južni i jugozapadni, od sredine dana u skretanju na zapadni i severozapadni pravac i u pojačanju.

Najniža temperatura od 9 do 14 C, a najviša od 18 na severozapadu do 25 C na jugoistoku Srbije.

Uveče slabljenje i postepeni prestanak padavina, uz smanjenje oblačnosti.

Izgledi vremena za sedam dana - do 24. maja:

Do četvrtka promenljivo oblačno, mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

U petak, kao i u subotu pre podne suvo vreme sa dužim periodima sunčanog vremena.

U subotu u drugom delu dana novo naoblačenje sa severa, koje će do kraja perioda i u ostalim predelima uslovljavati kišu, pljuskove i grmljavinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.