Za Makedoniju vatrogasci, pumpe i vozila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2016, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Makedoniju vatrogasci, pumpe i vozila

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Boban Stevanović izjavio je danas da je 43 vatrogasca iz više gradova Srbije poslato u Makedoniju kako bi pomogli u saniranju štete nastale u nedavnom nevremenu.

Stevanović je za Radio-televiziju Srbije rekao da su u Makedoniju otišli vatrogasci spasioci iz Niša, Kragujevca, Beograda i Kruševca, kao i da je poslato 30 pumpi za ispumpavanja vode kapaciteta 1.500 litara i 13 specijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vozila.

Kako je objasnio, oni su otišli sa zadatkom da ispumpavanjem vode iz suterensko-podrumskih prostorija stvore prve uslove za dalji tok oporavka Makedonije da bi se u što kraćem vremenskom intervalu stvorili uslovi za normalan život.

"Razmere štete su takve kakve prate ovakve katastrofalne poplave ogromnih razmera i koje sa sobom nose destrukciju ambijenta - poplavljene su porodične kuće, zgrade, podrumi, oštećeni putni pravci, poljoprivredno zemljište...", kazao je Stevanović i dodao da bi posao raščišćavanja mogao da traje od sedam do deset dana.

Srbija će u domenu svojih mogućnosti izaći u susret ukoliko bude neophodna dodatna pomoć, a trenutno je na terenu koordinirana saradnja bugarskih, makedonskih i srpskih spasilačkih timova, rekao je Stevanović.

U snažnom nevremenu koje se dogodilo u subotu uveče i tokom noći, poginule su, prema poslednjim podacima, 22 osobe na području glavnog grada Makedonije, povređeno je više desetina ljudi, a policija i dalje pretražuje teren i traga za mogućim novim žrtvama.

Snažno nevreme pričinilo je i veliku materijalnu štetu i ostavilo pustoš u pogođenim delovima grada. Oštećene su kuće, ulice i automobili. Bujice su nosile i prevrtale automobile, a neki delovi grada su ostali bez struje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.