Vučić pozvao Severnu Makedoniju da razmisli o francuskom predlogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2022, 07:09

Vučić pozvao Severnu Makedoniju da razmisli o francuskom predlogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu televiziji Sitel, povodom francuskog predloga za rešavanje spora sa Bugarskom, da Severna Makedonija ne treba da odbaci evropski predlog pre nego što dobro razmisli o nacionalnim interesima.

Vučić je kazao da Severna Makedonija treba da vodi svoju zemlju napred, da je dobro biti na evropskom putu i otvarati mogućnosti za privlačenje investicija, prenosi agencija MIA.

"Sta je za vas alternativa? Pitaće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bugare za nešto, pitaće druge za nešto drugo. Uvek će se naći nešto. Ali gurajte svoju zemlju napred. Na kraju krajeva, da li će neko otvoriti klaster više ili klaster manje nije suštinsko pitanje, nije ni najvažnije. Ali dobro je biti na evropskom putu, dobro je otvoriti mogućnosti za privlačenje investicija. To je važno, to je dobro", rekao je Vučić.

Kako prenosi MIA, Vučić je za Sitel rekao i da smatra da, iako postoje prepreke na evropskom putu, one treba da se rešavaju i uklanjaju jedna po jedna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.