Vučić: Kovid bolnica u Kruševcu najkasnije do 15. decembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2020, 17:07

Vučić: Kovid bolnica u Kruševcu najkasnije do 15. decembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će nova kovid bolnica u Kruševcu biti završena do 15. decembra.

Vučić je tokom obilaska radova i razgovora sa radnicima, u trećoj smeni, rekao da se oni veoma trude da što pre završe tu bolnicu, kako bi mogla da primi prve pacijente.

Kazao je da će bolnica imati 150 kreveta intenzivne nege i 350 za poluintenzivnu negu. Zapitao je radnike da li će sve biti gotovo najkasnije do Svetog Nikole i dobio od njih potvrdan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovor.

Predsednik je rekao da će se tu lečiti ne samo obleli od kovida iz Kruševca, već i iz Trstenika i drugih gradova u tom delu Srbije.

"Hvala vam na ljubavi prema zemlji i želji da pomognete", poručio je Vučić.

Rekao je da za novu kovid bolnicu u Batajnici ima dosta prijavljenih dobrovoljaca, zdravstvenih radnika, i izrazio uverenje da će isto tako biti puno njih koji će želeti da pomognu i u novoj kovid bolnici u Kruševcu.

"Oni koji se bore su uvek tu, a oni koji neće se uvek sklone", prokomentarisao je Vučić.

Sledi najteža sedmica

Vučić je izjavio je "da sledi jedna od najtežih sedmica po pitanju korona virusa".

"Današnji brojevi su lošiji nego prošle nedelje, ono što sam video u prvim satima. Sigurno sledi jedna od najtežih sedmica, ali borićemo se i verujem da ćemo se izboriti zajedno", rekao je on.

Budući da je za sutra najavljena sednica kriznog štaba, Vučić je rekao da će nadležni poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke štaba, ali ih je zamolio za razumevanje, jer, kaže, država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava.

"Da imamo u vidu da ako sve zatvorimo, ne znam od čega ćemo moći sve da platimo. Nismo imali probleme, nećemo ih ni imati, molim ih da to imaju u vidu, ali ćemo mi sve njihove odluke sprovoditi u delo", izjavio je predsednik Srbije.

Ministri, direktor BIA i gradonačelnica u obilasku

Vučić je stigao oko 20 sati u Kruševac, gde obilazi završne radove na kovid bolnici, koji bi trebalo da budu gotovi oko 15. decembra.

Sa predsednikom Srbije radove obilaze i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurević.

Izgradnja bolnice u kasarni "Rasina" počela je 10. avgusta, vrednost radova iznosi oko dve milijarde dinara i raspolagaće sa 500 ležajava, uz intenzivnu negu.

Bolnica u Kruševcu je jedna od dve koje će biti napravljene za samo četiri meseca. Kovid bolnica u Batajnici, kapaciteta 800 ležajeva, biće otvorena u utorak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.