Vučević: Narod koji je ovo prošao, ne može biti narod dželata, nego narod žrtva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2024, 08:47

Vučević: Narod koji je ovo prošao, ne može biti narod dželata, nego narod žrtva

Premijer Srbije Miloš Vučević, poručio je danas, na obeležavanju Dana sećanja na žrtve ustaških zločina u logoru Jasenovac i Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, da narod koji je to prošao ne može biti narod dželata, nego narod žrtva i da je na srpskom narodu da veruje u nebesku pravdu i božiju milost, "da će oni koji nas za genocid optužuju, doći u ovu Dolinu plača da se poklone i izvine".
Vučević je naveo da je prostor na kome su se desili zločini najveće srpsko polje smrti.
"Pod našim nogama nalaze se čitavi gradovi, naša deca i budućnost koju nismo trebali da dočekamo, a Božijom milošću dočekasmo je. Ovde odajemo poštu, nemi od bola za našim rodom i pokolenjima. Stotine hiljada onih,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMIJER VUČEVIĆ U DONJOJ GRADINI: Položio venac povodom Dana sećanja na žrtve genocida u NDH

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2024

Premijer Republike Srbije Miloš Vučević prisustvuje danas obeležavanju Dana sećanja na žrtve genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH, u Donjoj Gradini kod Kozarske Dubice, u Republici Srpskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.