Vučević: Amerikanci žele da investiraju u Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Amerikanci žele da investiraju u Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je na adresu novosadske Gradske kuće sinoć stiglo pismo o namerama jedne kompanije iz SAD koja se i zvanično obratila Gradu Novom Sadu i Vladi Srbije da želi da otvori proizvodne pogone u Novom Sadu.

Vučević je rekao Tanjugu da na zahtev te kompanije ne može u javnosti da otkriva njeno ime dok dogovor ne bude definitivno postignut, ali je rekao da se radi o kompaniji koja se bavi proizvodnjom u auto-industriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosno proizvodnjom delova za automobile.

"Ne pravim mistifikaciju, već jednostavno postoje neka pravila ponašanja koja kažu da se u fazi predugovaranja i pregovaranja imena kompanija ne spominju", rekao je Vučević, podsetivši da je premijer Aleksandar Vučić pre nekoliko dana u jednom intervju rekao da se sa dve američke kompanije pregovara da dođu i investiraju u Novi Sad.

Upravo je jedna od te dve kompanije, po rečima Vučevića, sinoć poslala pismo o namerama, dok su predstavnici Grada Novog Sada na čelu sa njim, zajedno sa predstavnicima Kabineta premijera Vučića danas razgovarali sa onom drugom kompanijom koju je Vučić pominjao, te da je i ta kompanija vrlo blizu da donese istu odluku i otpočne proces dolaska u Novi Sad i otvaranja proizvodnih pogona.

"Postizanje dogovora sa tim kompanijama drastično bi popravilo situaciju u gradu jer se radi o nekoliko hiljada radnih mesta i to bi zaista bila revolucija u pozitivnom smislu za Novi Sad i našu privredu", istakao je Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.