Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2020, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina preuzela predsedavanje Zajednicom podunavskih regija 2020-2021. godine

Vojvodina je preuzela predsedavanje Zajednicom podunavskih regija za 2020. i 2021. godinu, saopštio je danas Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Vojvodina će tako naredne dve godine biće domaćin skupovima te zajednice o kulturi, transportu i digitalizaciji na prostoru zemalja u slivu Dunava.

Povodom preuzimanja predsedavanja, pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Drakulić sastao se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << danas s delegacijom predstavnika regionalnih ministarstava Donje Austrije iz oblasti međunarodne saradnje, kulture i transporta.

Razgovarali su o saradnji Srpskog narodnog pozorišta i Euro Baleta iz Sankt Poltena, razmenu kulturnih poslenika, izložbi i predstava, organizaciju konferencije sa Dunavskim univerzitetom iz Kremsa.

Najavljeno je otvaranje izložbe o Dunavskom regionu u Sankt Poltenu, na kojoj će učestvovati vojvođanski sekretarijat za kulturu.

Najavljena saradnja u transportu uključuje mogućnosti primene platformi koje su rezultat rada u okviru projekta "Gateway", učešća na konferencijama projekta prekogranične željeznice Segedin-Subotica-Baja, te planiranih međunarodnih konferencija u Novom Sadu.

Radna zajednica podunavskih regija osnovana je potpisivanjem Zajedničke izjave u Beču 1990. godine, i radi na promociji razvoja dunavske regije. ;Članice su 23 regije iz 10 podunavskih zemalja i ove godine se proslavlja 30 godina postojanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.