Vojvodina dobija akademiju nauka i umetnosti

Izvor: Blic, 20.Maj.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina dobija akademiju nauka i umetnosti

Vlada Vojvodine donela je na današnjoj sednici odluku o osnivanju Vojvođanske akademije nauka, umetnosti i kulture.

Vojvođanska akademija nauka, umetnosti i kulture (VANUK) osnovana je sa ciljem unapređenja oblasti nauke, umetnosti i kulture na teritoriji pokrajine, a rad ove ustanove zasniva se na principa i tradicijama naučne, umetničke i kulturne delatnosti savremenog evropskog prostora, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

“VANUK stavlja naglasak na proučavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naučnih, umetničkih i kulturnih pitanja specifičnih za AP Vojvodinu, a osnivanje ove ustanove obezbediće ravnopravnost, očuvanje i poštovanje različitosti kultura nacionalnih manjina i zajednica u pokrajini”, navode iz Vlade Vojvodine.

Nacrt odluke biće upućen Skupštini AP Vojvodine na razmatranje i usvajanje.

Pravni osnov za donošenje pokrajinske skupštinske odluke o osnivanju javne ustanove VANUK, sadržan je u Statutu AP Vojvodine i Zakonu o javnim službama Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.