Vlasniku skladišta pritvor zbog krađe robnih rezervi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasniku skladišta pritvor zbog krađe robnih rezervi

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana vlasniku i direktoru preduzeća "Mlinostep" iz Novog Sada Ljubomiru Kljujiću, koji se sumnjiči da je oštetio Direkciju za robne rezerve za oko 440 milina dinara.

Sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje je predložilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, rekal je Tanjugu portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suda Tanja Koljenšić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je juče istragu protiv Kljujića zbog sumnje da je prisvojio oko 16.000 tona merkantilnog kukuruza i oko 5.500 tona merkantilne pšenice, u vrednosti od oko 440 miliona dinara, koje mu je Direkcije za robne rezerve poverila na skladištenje i čuvanje od septembra 2010. do februara 2013. godine.

Kuljić se tereti da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora.

Tužilaštvo je u četvrtak saopštilo da nastavlja predistražne postupke povodom utvrđenih manjaka robe Direkcije za robne rezerve koja je bila poverena na čuvanje i skladištenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.