Vlasnica Kanala 9 po drugi put štrajkuje glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2019, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnica "Kanala 9" po drugi put štrajkuje glađu

Koalicija medijskih i novinarskih udruženja pozvala je danas nadležne državne organe da hitno reše nagomilane probleme TV Kanal 9 iz Novog Sada kako bi vlasnica i direktorka te televizije Maja Pavlović prekinula štrajk glađu.

"Upozoravamo da je primer TV Kanal 9 ilustrativan za sve lokalne medije u Srbiji, jer je očigledno da se protiv svih onih profesionalnih medija koji izveštavaju u javnom interesu preduzimaju najrazličitije mere kako bi bili ugušeni", saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je koalicija.

Predstavnici koalicije koju čine NUNS, UNS, NDNV, ANEM, Lokal pres, Asocijacija onlajn medija i Asocijacija medija, juče popodne posetili su Maju Pavlović, koja štrajkuje glađu u prostorijama TV Kanal 9 po drugi put za proteklih 11 meseci.

Uprkos uveravanjima, država ni na koji način nije ni počela da rešava ono što je obećala, kako bi se rešili problemi te televizije koja je nagomilala upravo država svojim nečinjenjem ili pogrešnim činjenjem, kao i pravosudni organi sa otezanjem u donošenju presuda, smatra koalicija.

Maja Pavlović je rekla da je borba te televizije pravna borba i da pokušava pravnim putem da dođe do odgovora, do kojih ne može da dođe, jer država ne želi da poštuje zakone koje je sama donela.

Ona je upitala da li je normalno da posle pet godina Kanal 9 ne može da dobije presudu u Upravnom sudu i da inicijativa o ustavnosti i ustavnoj žalbi povodom taksi SOKOJ i OFPS stoji tri godine na Ustavnom sudu.

"Ja samo tražim da država počne da se ponaša u skladu sa zakonima koje je donela", navela je Maja Pavlović i dodala da je preduslov da prekine štrajk glađu da konačno TV Kanal 9 dobije presude koje čeka toliko dugo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Direktorka Kanala 9 tri dana štrajkuje glađu, nadležni ne reaguju

Izvor: Radio 021, 17.Apr.2019, 13:13

Direktorka novosadske tv stanice Kanal 9 Maja Pavlović već treći dan štrajkuje glađu i do sada je još niko od predstavnika države nije kontaktirao...Ona je štrajk glađu započela nezadovoljna time što državni organi ni posle godinu dana nisu ništa uradili da se reše različiti problemi koji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.