Vigano: Papa znao za zlostavljanje, neka podnese ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2018, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vigano: Papa znao za zlostavljanje, neka podnese ostavku

Bivši visoki zvaničnik Vatikana Karlo Marija Vigano zatražio je od pape Franje da podnese ostavku, jer mu je, kako kaže, pre pet godina predočio optužbe o seksualnom zlostavljanju sa kojima je bio suočen bivši kardinal Teodor Makerik.

Makerik, čiju je ostavku Franja prihvatio prošlog meseca, prvi je kardinal koji je podneo ostavku sa visoke pozicije u crkvi nakon što je istraga utvrdila da su navodi da je zlostavljao 16-godišnjeg dečaka "kredibilni", prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Vigano je u pismu na 11 strana, dostavljenom rimokatoličkim medijima, objasnio da je papi još 2013. godine predočio navode o seksualnom zlostavljanju nižerangiranog sveštenstva pripisane Makeriku.

On je, kako navodi Rojters, jedan od najviših crkvenih zvaničnika optuženih za seksualno zlostavljanje, o kojem je prvi put pisao "Boston gloub" 2002. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši zvaničnik Vatikana: Papa da podnese ostavku, znao za zlostavljanja

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2018

Bivši visoki zvaničnik Vatikana Karlo Marija Vigano zatražio je od pape Franje da podnese ostavku, jer mu je, kako kaže, pre pet godina predočio optužbe o seksualnom zlostavljanju sa kojima je bio suočen bivši kardinal Teodor Makerik...Makerik, čiju je ostavku Franja prihvatio prošlog meseca,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.