Vigano: Papa znao za zlostavljanje, neka podnese ostavku

Izvor: B92, 26.Avg.2018, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vigano: Papa znao za zlostavljanje, neka podnese ostavku

Dablin -- Bivši visoki zvaničnik Vatikana Karlo Marija Vigano zatražio je od pape Franje da podnese ostavku.

On traži od pape da podnese ostavku jer mu je, kako kaže, pre pet godina predočio optužbe o seksualnom zlostavljanju sa kojima je bio suočen bivši kardinal Teodor Makerik.

Makerik, čiju je ostavku Franja prihvatio prošlog meseca, prvi je kardinal koji je podneo ostavku sa visoke pozicije u crkvi nakon što je istraga utvrdila da su navodi da je zlostavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 16-godišnjeg dečaka "kredibilni", prenosi Rojters.

Vigano je u pismu na 11 strana, dostavljenom rimokatoličkim medijima, objasnio da je papi još 2013. godine predočio navode o seksualnom zlostavljanju nižerangiranog sveštenstva pripisane Makeriku.

On je, kako navodi Rojters, jedan od najviših crkvenih zvaničnika optuženih za seksualno zlostavljanje, o kojem je prvi put pisao "Boston gloub" 2002. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vigano: Papa znao za zlostavljanje, neka podnese ostavku

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2018

DABLIN -- Bivši visoki zvaničnik Vatikana Karlo Marija Vigano zatražio je od pape Franje da podnese ostavku...On traži od pape da podnese ostavku jer mu je, kako kaže, prije pet godina predočio optužbe o seksualnom zlostavljanju sa kojima je bio suočen bivši kardinal Teodor Makerik...Makerik,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.