Vanredna situacija zbog korone u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 16:57

Vanredna situacija zbog korone u Sremskoj Mitrovici

Povodom aktuelne epidemiološke situacije u Sremskoj Mitrovici, održana je konferencija za medije u Gradskoj kući, na kojoj su izneti obrađeni podaci o broju obolelih na teritoriji Grada, pa i čitavog Srema. Kao mera preventive, Grad je proglasio vanrednu situaciju prvenstveno zbog blizine ostalih gradova i opština, koje su ocenjene kao žarišta, a povećan je i broj testiranja na Kovid-19, kao i javljanje pacijenata u Kovid-ambulantu, koji imaju neke od simptoma.

U Kovid >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ambulanti u Sremskoj Mitrovici povećan je broj osoba sa respiratornim tegobama, te je samim tim i povećan broj testiranja na Kovid-19. Javljaju se, uglavnom, pacijenti mlađe životne dobi, a na sve sugrađane apeluje se da poštuju propisane mere.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici ima dovoljno respiratora, a ova bolnica prima pacijente iz Šapca, koji su negativni na koronavirus. Bilo je obolelih od korone i među decom, kao i među porodiljama i trudnicama.

Povodom aktuelne epidemiološke situacije, proglašena je vanredna situacija na teritoriji Grada, prvenstveno kao mera preventive zbog blizine gradova i opština, koji su označeni kao žarišta. Ograničen je rad ugostiteljskih objekata, od 6 do 23 časa, zabranjeno je održavanje proslava, a u zatvorenom prostoru broj lica određen je na osnovu kvadrature objekta.

Mere su, pre svega, preventivne, budući da je primećeno povećanje broja obolelih, nakon većih okupljanja, poput proslava, a predlog komandanta Štaba jeste da i druge sremske opštine donesu slične mere, kako ne bi došlo do prelivanja stanovništva u druge krajeve Srema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.