Utisci posle prvog dana EXIT-a (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022, 13:26

Utisci posle prvog dana EXIT-a (AUDIO)

Prvo veče Egzita obeležio je pretežno hip hop zvuk, ali su, tradicionalno, na više bina bili zastupljeni različiti muzički žanrovi. Regionalne i svetske zvezde privukle su veoma mladu publiku, koja je imala samo reči hvale za organizaciju festivala. Gosti iz zemlje i sveta kažu da su i cene karata za Egzit pristupačne, kao i cene hrane, smeštaja i prevoza u gradu.

Prve večeri nije bilo uobičajenih reka ljudi koji u tesnim kolonama idu od bine do bine, a ne viđa se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << često ni da publika izlazi s festivala pre dva sata ujutru, što je sinoć bio slučaj, te se čini da su posetioci došli ciljano da čuju određene izvođače i žanrove. Većina publike je veoma mlada i mnogima od njih ovo je prvi Egzit.

Kao i na većini festivala unošenje hrane i pića nije dozvoljeno. Šankovi postoje na svakoj bini, a hrana se može naći u određenim zonama. Stranci naglašavaju da je ovo jedan od najjeftinijih festivala tog ranga u Evropi, a i naši državljani su zadovoljni cenama.

Čaša točenog piva košta 330 dinara, limenka piva 400, a flašica vode 220 dinara. Osim uobičajenih alkoholnih i bezalkoholnih pića, posetiocima su dostupni i ceđeni sokovi, voćne salate, grickalice, jela sa roštilja, peciva, pa čak i pasta.

Sve je skuplje nego u gradu, ali i ugostiteljski objekti su podigli cene za oko 10 do 15 odsto. Ipak, ima i onih koji to ne rade. Zašto, objašnjava radnica poznatog restorana tradicionalne kuhinje Sanja Starčević.

Cene hostela i stanova na dan više su čak tri, četiri puta, a na ulicama su brojniji “divlji” taksisti nego inače.

No, gosti grada kažu da su oprezni kada uzimaju taksi, a i stranci i posetioci festivala iz zemlje i regiona češće se odlučuju za javni prevoz.

Večeras se na Egzitu očekuje nešto starija publika, jer je zvezda druge večeri Nick Cave i The Bad Seeds, čiji bi nastup, prema najavi organizatora, trebalo da traje dva i po sata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.