Uslovi za vožnju  - prolećni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2016, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslovi za vožnju - prolećni

Iako smo kalendarski u sred zime, i na to nas podsećaju jutarnje temperature, vozače danas ipak očekuju prolećni uslovi za vožnju, kaže se u saopštenju Auto Moto Saveza Srbije uz napomenu da je oprez neophodan.

Ujutro ponegde po kotlinama i u Timočkoj Krajini magla. U toku dana promenljivo oblačno, toplo, vetrovito i uglavnom suvo. Vetar umeren i jak, južni i jugozapadni, na severu i u planinskim predelima sa udarima olujne jačine.

Najviša temperatura od 14 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do 20, u Timočkoj Krajini oko 10 stepeni. Uveče na severu, a tokom noći i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje s kišom.

Padavina nema, pa vozače u nižim predelima očekuju pretežno suvi kolovozi, dok na putnim pravcima II i III prioriteta vozači treba da računaju na to, da su kolovozi delimično vlažni, kao i na to da još uvek ima zaostalog snega u raskvašenom stanju na teritoriji Mačve, Novog Pazara, Zaječara, i Ivanjice.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije RS na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Podsećamo da je za vreme novogodišnjih i božićnih praznika otvoren GP Horgoš II (Reske) samo  za putnička vozila od 7-19 časova.

Prema informacijama JP Putevi Srbije na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, JP Putevi Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

Na najopterećenijim putnim pravcima I prioriteta - autoputevima, snega nema, ali je kolovoz delimično vlažan te se preporučuje oprezna vožnja.

Na državnim putevima II i III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Mačve, Kruševca, Zaječara, Ivanjice.

Putevi Srbije dodaju da ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, kao i da je moguć led na putnim pravcima Stopanja - Vitkovo - Brus - Brzeće - Kopaonik - Granica PZP Kruševac/Novi Pazar (Jaram).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.