VOZAČI OPREZ Putevi morki, opasnost od odrona

Izvor: Blic, 10.Jan.2016, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOZAČI OPREZ Putevi morki, opasnost od odrona

Vozače danas očekuju temperature iznad proseka za ovo doba godine, ali i oblačno vreme, povremeno sa slabom kišom, koja će prestati da pada u toku popodneva pa uslovi za vožnju, iako povoljniji nego prethodnih dana, iziskuju dodatan oprez za volanom.

Oprez je naročito potreban na putnim pravcima koji vode pored stenskih useka i klisura, jer se sneg intenzivno topi i tako povećava mogućnost stvaranja odrona na tim mestima, pa Auto-moto savez Srbije i JP "Putevi Srbije" savetuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vozačima da obrate posebnu pažnju pri korišćenju takvih deonica.

Završetak praznika donosi osetno pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnim i frekventnim saobraćajnicama u Srbiji, pogotovo na autoputevima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, zbog čega će vozačima trebati više tolerancije i strpljenja u vožnji.

Vozačima se preporučuje da ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolana, te da brzinu kretanja vozila usklade sa uslovima puta i drže bezbedno odstojanje u odnosu na vozilo ispred svog kako bi u slučaju naglog kočenja mogli uspešno i na vreme da reaguju.

Iz Uprave granične policije jutros javljaju da se povećan broj vozila beleži i na GP Batrovci u smeru ka Hrvatskoj, a AMS S i "Putevi Srbije" savetuju da se u danima pojačanog saobraćaja koriste manje opterećeni granični prelazi. Savet vozačima je i da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te "Putevi Srbije" apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i budu maksimalno oprezni za volanom.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima - kolovoz je uglavnom vlažan, a snega nema, kao i na državnim putevima prvog prioriteta. Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, dok snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Kolubare, Kruševca, Ivanjice, Čačka. Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Mačve, Novog Pazara, Zaječara, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vozači, oprez!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2016

Preduzeće Putevi Srbije upozorilo je danas vozače da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće stvaranje poledice i apelovalo na njih da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i budu maksimalno oprezni u vožnji...U saopštenju se dodaje da se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.