Unikatni modeli za Dive: Izložba večernjih haljina u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2024, 23:23

Unikatni modeli za Dive: Izložba večernjih haljina u Novom Sadu

Pre nekoliko decenija kada su se pojavili foto-modeli i modne piste, ljudi širom sveta počeli su da se ugledaju na njih i da vode računa o stilu oblačenja. Danas postoje mnogi modni stilovi, ali neki nikada ne izlaze iz mode, poput večernjih haljina. Takve haljine modernog dizajna mogle su se videti na izložbi "Unikatni modeli za Dive", u Novom Sadu.

Modna dizajnerka Gordana Stanković godinama se bavi dizajniranjem i izradom odeće.

Svoje ideje pretočila je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dela i na svojoj izložbi publici prikazala originalnost, eleganciju i moderan izgled večernjih haljina. Posebnu pažnju posvetila je dekoraciji korseta.

"Ovde je najvažniji korset kao ženski odevni predmet koji ide kroz celu istoriju i ja sam ga sada postavila kao da je on prošao kroz sve ovo vreme i sada se pojavio u ovom nekom novo mi savremenom obliku", kaže za RTV autorka izložbe Gordana Stanković.

Nakit koji ukrašava njene haljine rađen je od specijalne smole, što predstavlja pravu inovaciju u modnoj industriji.

Potrebni su dani kako bi se izradila jedna kvalitetna haljina, a pored toga, neophodne su koncentracija i kreativnost.

"Poenta svega je da se istakne žena kao neka posebna diva, pošto se cela ova izložba dobila ime po tome što je ona stvarno u tim haljinama diva", ističe Stankovićeva.

Ručni rad je nezamenljiv, a to najbolje znaju modni dizajneri koji godinama prate svetske modne trendove.

Gordana se nada da će njene kreacije uskoro nositi brojne dame na svojim večernjim izlascima.

Njenu izložbu u Bomar galeriji posetioci će moći da vide do kraja maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.