Umiru najstariji bolesnici: Prosečna starost umrlih u Italiji čak 80,5 godina, velika većina imala dva ili tri velika zdravstvena problema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2020, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umiru najstariji bolesnici: Prosečna starost umrlih u Italiji čak 80,5 godina, velika većina imala dva ili tri velika zdravstvena problema

U Italiji je od posledica virusa korona preminulo 2.978 osoba, a prema podacima koje je danas obavio državni Institut za javno zdravlje prosečna starost umrlih je 80,5 godina, dok je prosečna starost 35.713 zaraženih 63 godine.

Najmlađi preminuli pacijent imao je 38 godina, a reč je o invalidu koji je bio teško bolestan. Među umrlima je 30 odsto žena, a njihova prosečna starost je čak 83,6 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Velika većina preminulih imala je dva ili tri velika zdravstvena problema, a najčešće je reč o visokom pritisku, srčanim problemima i dijabetesu.

U studiji se navodi da je 99 odsto osoba koje su preminule od zaraze korona virusom imalo prethodno uspostavljene dijagnoze, piše Blumberg.

Dokumentacija pokazuje da samo 0,8 odsto umrlih nije imalo prethodnu patologiju. Skoro polovina žrtava je patila od najmanje tri bolesti, a oko četvrtine je imalo jednu ili dve.

Više od 75 odsto preminulih je imalo povišen krvni pritisak, 35 odsto dijabetes, a trećina je patila od srčanih bolesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UMIRU NAJSTARIJI PACIJENTI Prosečna starost preminulih u Italiji 80,5 godina, većina imala velike zdravstvene probleme

Izvor: Blic, 19.Mar.2020

Prosečna starost Italijana koji su do sada umrli od virusa korona iznosi 80,5 godina, navodi italijanski Institut za javno zdravlje

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.