Ukinuta presuda KBC Dragiša Mišović, sledi novo suđenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2017, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda KBC Dragiša Mišović, sledi novo suđenje

Predviđena zaplena i rasprodaja imovine KBC Dragiša Mišović biće stopirana, pošto je Viši sud u Beogradu ukinuo pravosnažnu i izvršnu presudu u korist Simonide Tanasijević prema kojoj je bolnica za plac od 12 ari, koji odavno nije u njenom posedu, trebalo da isplati 1,1 milion evra.

Ovom odlukom je usvojen vanredni pravni lek ove bolnice i naloženo kompletno ponavljanje postupka pred prvostepenim sudom.

Viši sud je 5.jula, rešavajući o žalbi Kliničko bolničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centra "Dr Dragiše Mišovića - Dedinje", preinačio rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu, kojim je odbijen predlog za ponavljanje postupka, saopšteno je iz Višeg suda.

Taj sud je dozvolio ponavljanje postupka u ovoj pravnoj stvari, i takođe ukinuo rešenje Višeg suda u Valjevu doneto 23. oktobra 2015.godine i rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu doneto 3. juna 2013.godine i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak drugom veću u rad, navodi se u saopštenju.

To znači da će potpuno novo sudsko veće sada odlučivati o tužbi Tanasijevićeve.

Ukinutom pravosnažnom presudom bolnici je bilo naloženo da naslednicima da isplati oko milion evra i zbog toga je račun KBC Dragiša Mišović u blokadi već godinu dana.

U maju je bio zakazan dolazak izvršitelja radi popisa imovine bolnice koja je trebalo da bude prodata radi namirenja duga, ali je to izvršenje odloženo.

Sada sledi kompletno novi sudski postupak u kojem će sud odlučiti ko je obavezan da plati Tanasijevićima i na koji način.

Šćepanović: Račun bolnice biće danas odblokiran

Račun bolnice je danas odblokiran.

Direktor bolnice Radislav Šćepanović je rekao da će postupak biti obnovljen od početka u Prvom osnovnom sudu u Beogradu i da se nada da će biti okončan povoljno po bolnicu.

Za danas je bio zakazan ulazak izvršitelja u KBC "Dragiša Mišović" zbog pravosnažne presude u postupku koji je protiv te bolnice vodila Simonida Tanasijević za 12 ari placa, a po izvršnoj presudi bolnica je trebalo da isplati ukupno oko 116 miliona dinara.

Šćepanović je rekao da je sa računa bolnice do sada skinuto više od osam miliona dinara i da će se poseban postupak voditi kako bi novac bio vraćen bolnici.

Ispred bolnice danas su se okupili članovi udruženja "Sedam zahteva" kako bi sprečili ulazak najavljenih izvršitelja, a u jednom momentu direktor je morao da interveniše i da ih ukloni ispred ulaza u bolnicu kako bi kola hitne pomoći i pacijenti mogli nesmetano da prolaze.

"Jedino što je nenormalno danas je da je bolnica blokirana ljudima koji protestuju", rekao je Šćepanović okupljenim novinarima.

Bez obzira što je račun bolnice već duže blokiran, ona je u proteklom periodu nesmetano radila

Lončar: "Dragiša Mišović" će nastaviti normalno da radi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da neće doći do zaplene niti popisa imovine u KBC "Dragiša Mišović" i istakao da će ta zdravstvena ustaviti nastaviti normalno da radi.

Lončar je najavio da će otići do zaposlenih u toj bolnici da im kaže da mogu normalno da nastave sa radom.

"Viši sud je razmatrao žalbu i poništio presudu, to se sada vraća na početak. Oni koji su imali ideju da urade to što su hteli nisu uspeli, a ja molim dušebrižnike da ne uznemiravaju bolnicu već da puste da radi svoj posao", kazao je ministar novinarima posle otvaranja Doma zdravlja u Malom Mokrom Lugu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.