Udovičić u Kikindi podelio sportsku opremu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić u Kikindi podelio sportsku opremu

Opremanje školskih sala, nabavka sportske opreme, kao i omasovljenje sportskih klubova, jedan je od prioriteta Ministarstva sporta. Resorni ministar, Vanja Udovičić, posetio je Kikindu i opštinu Nova Crnja u kojima su značajna sredstva uložena za opremanje sportskih objekata.

Udovičić je posetio Kikindu i OŠ "Jovan Popović" kako bi prisustvovao treningu lokalnih ženskih odbojkaških klubova "Kikinda" i "KI-0230". Tamo je video na koji način je opremljena školska sala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a potom je obišao i članove Fudbalskog kluba ''Sloboda'' u Novim Kozarcima, jesenjeg šampiona Vojvođanske fudbalske lige – istok.

''To je nešto što svima nama daje dodatan motiv da razvijamo sport u našem gradu, da obratimo posebnu pažnju na dobre klubove i nadamo se da će jednog dana odavde izaći veliki šampioni'' - rekao je gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov.

Ministar je potom nastavio obilazak u opštini Nova Crnja. Tamo je obišao OŠ ''Đura Jakšić'' u Srpskoj Crnji i upoznao se sa radom ŽOK ''Vojvoda Stepa'', a potom posetio i Sportski centar ''Dušan Silni'' kako bi prisustvovao treningu FK ''Budućnost'' i ŽRK ''Mladost''.

''Ovo je lep način da i mi na lokalnu možemo da radimo lakše, da ljudi vide da imamo veliku podršku Republike, kao i Pokrajine''- rekao je predsednik opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus.

Sport je najjači brend Srbije, zato je opremanje svih sportskih objekata, kao i nabavka kompletne opreme po školama i sportskim ustanovama jedan od prioriteta resornog ministarstva.

''Nastavljamo akciju obnavljanja sportske opreme po salama, samo od početka godine ovo mi je 37. poseta samo u Vojvodini gde smo ušli u sale i obnovili u ovoj godini opremu sa dva nova gola, dve table, dva obruča, mrežom za odbojku i po 40 lopti, a za četiri kolektivna sporta sa po deset lopti'' - rekao je ministar sporta, Vanja Udovičić.

Ministar je istakao da je jedan od ciljeva omasovljenje sportskih klubova, kako bi deca na znatno kvalitetniji način provodila svoje vreme, kako bi jednog dana postala profesionalci u sportu i kako bi svoje porodice zasnivala u svojim sredinama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar Udovičić posetio opštine Kikinda i Nova Crnja, družio se sa osnovcima i sportistima i uručio im sportsku opremu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2019

Fenomenalna akcija...Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas Kikindu i Nove Kozarce, selo u kikindskoj opštini, kao i Srpsku Crnju u opštini Nova Crnja i sa predstavnicima opština i osnovnih škola, sportskim funkcionerima i sportistima vodio otvorene i sadržajne razgovore o...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.