Učenički parlamenti u poseti Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenički parlamenti u poseti Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

U okviru projekta „Školska patrola“ čiji je cilj podizanje nivoa bezbednosti u osnovnim školama sa teritorije Grada Novog Sada, predstavnici učeničkih parlamenata posetili su Zavod za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad.

Predstavnici Zavoda održali su predavanje iz osnova zaštite i spasavanja povređenih, demonstraciju združenog rada i obučenosti ekipa Hitne pomoći i upoznali učenike sa radom dispečerskog centra.

Učenike je pozdravio i član Gradskog veća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat, koji je istakao da je bezbednost učenika jedan od glavnih prioriteta gradske vlasti.

"Iako je bezbednost učenika u novosadskim osnovnim školama na zadovoljavajućem nivou, mi moramo svakodnevno da delujemo i učinimo sve kako bi se broj pojedinačnih incidenata sveo na minimum. Ovaj projekat je važan, jer pored škola, profesora i učitelja uključuje i učenike i njihove roditelje", izjavio je prof. dr Zoltan Horvat, član Gradskog veća za zdravstvo.

Horvat je dodato da mu je veoma drago što su novosadski osnovci danas gosti Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. "Smatram da je dobro da imaju priliku da vide kako rade ekipe hitne pomoći, kako funkcioniše kol centar i da savladaju elementarne veštine pružanja hitne pomoći", rekao je član Gradskog veća.

Prilikom posete, članu Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltanu Horvatu i direktoru Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad Bogdanu Živanoviću dodeljene su zahvalnice za doprinos bezbednom gradu i bezbednim školama, saopšteno je na sajtu Grada Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.