UO traži razrešenje glavnog urednika Mađar soa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2011, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UO traži razrešenje glavnog urednika Mađar soa

NOVI SAD -

Upravni odbor dnevnog lista "Mađar so" (Magyar Szo) pokrenuo je inicijativu za smenu glavnog i odgovornog urednika Čabe Presburgera zbog "profesionalne nebrige, pristrasnog informisanja i tendencioznog pisanja o mađarskoj zajednici u Vojvodini".

"Mađar so" u današnjem broju piše da se među navodnim profesionalnim greškama pominje da list nije dovoljno izveštavao o radu predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija i da se novinari lista nisu pojavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na više konferencija za novinare koje je organizovao Savez vojvođanskih Mađara (SVM).

Upravni odbor je većinom glasova doneo odluku da svom osnivaču, Nacionalnom savetu mađarske nacionalne manjine, predloži smenu Presburgera i imenovanje novinarke Marte Varju za vršiteljku dužnosti glavnog urednika.

Predsednik Upravnog odbora Laslo Joža rekao je da su brojni problemi u radu glavnog i odgovornog urednika u proteklom periodu "uzrokovali stanje manjkavog poverenja u odnosima osnivača i glavnog urednika".

Joža je najavio da će na sledećoj sednici Nacionalnog saveta Mađara, koja će biti održana 23. juna, u dnevni red biti uvršteno i razrešenje glavnog urednika.

Presburger je ocenio da pokrenuta procedura predstavlja "početak montiranog procesa i da optužbe protiv njega sadrže brojna obmanjivanja, činjenične greške i smešne profesionalne greške".

"'Mađar so' ne želi da postane partijski bilten. Verujemo da je suština manjinskog informisanja da u list unesemo događaje zajednice, izveštavamo i o aktivnostima političara, ali da u datom trenutku i kritikujemo", kazao je Presburger.

On je ocenio da to pojedinci iz Nacionalnog saveta i SVM ne mogu da prihvate i da je zato i došlo i do zahteva za njegovo razrešenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najavljena smena glavnog urednika „Mađar soa“

Izvor: Danas, 21.Jun.2011

Upravni odbor dnevnog lista „Mađar so“ (Magyar Szo) pokrenuo je inicijativu za smenu glavnog i odgovornog urednika Čabe Presburgera zbog „profesionalne nebrige, pristrasnog informisanja i tendencioznog pisanja o mađarskoj zajednici u Vojvodini“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.