U kovid odeljenju bolnice u Somboru hospitalizovano 12 pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2020, 09:42

U kovid odeljenju bolnice u Somboru hospitalizovano 12 pacijenata

Epidemiološka slika u Somboru se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja. Direktor opšte bolnice u tom gradu dr Dragan Rastović kaže za RTS da je u poslednjih nekoliko dana osetno pogoršanje situacije.

"Za razliku od pre par dana kada je bilo nekoliko pacijenata, sada se javljaju desetine u respiratornu ambulantu. Juče smo imali preko 35 pacijenata koji su se javili sa respiratornim tegobama. Uglavnom se radi o lakšim kliničkim slikama, i pacijenti su vraćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u kućnu samoizolaciju", naveo je Rastović.

Trenutno se, navodi, nalazi 12 pacijenata u kovid odeljenju somborske bolnice.

"Jedna pacijentkinja je na mehaničkoj ventilaciji. Ostalih deset pacijenata je sa umereno teškom kliničkom slikom, svi su na kiseoničkoj terapiji i kod jednog pacijenta se očekuje ponovljen pi-si-ar test", napominje Rastović.

Ističe da je na jednom odeljenju veći broj lekara i medicinskih sestara oboleo i dodaje da se nalaze u samoizolaciji.

Smatra da je pred nama težak period i apeluje na građane da se pridržavaju svih preventivnih mera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.