U kikindskom Crvenom krstu uručena priznanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 08:14

U kikindskom Crvenom krstu uručena priznanja

U Crvenom krstu u Kikindi uručena su priznanja za 100, 75, 50 i 35 puta darovanu krv dobrovoljnim davaocima dragocene tečnosti i na taj način je obeležen njihov Dan.

U 2019. godini u Kikindi je prikupljeno 2.098 jedinica krvi, a evidentirano je 220 novih davalaca, pre svega mladih ljudi. Slogan ovogodišnje kampanje je ''Daj krv, učini svet bezbednim mestom za život''. Uručena su 32 priznanja pojedincima, a nagrađeni su i kolektivi.

‘’Količine krvi su uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potrebne, tako da je veoma važno da svi shvate značaj onoga što naši davaoci rade. Pored priznanja koja smo uručili pojedincima, nagrade smo pod nazivom ''Široko srce'' uručili Gradskoj upravi u Kikindi, Mesnoj zajednici Mokrin, Košarkaškom klubu ''Velika Kikinda'' i Tehničkoj školi Kikinda", istakla je Danijela Bjeljac, sekretarka Crvenog krsta Kikinda.

Neizmerna zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi za njihov plemeniti čin davalaštva, predstavlja noseću ideju obeležavanja ovog datuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.