U jeku radovi na izgradnji sportsko-rekreativnog centra u Kuli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020, 14:13

U jeku radovi na izgradnji sportsko-rekreativnog centra u Kuli

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obišao je danas radove na izgradnji sportsko-rekreativnog centra u Kuli, investicije koju zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i Opština Kula. Dosadašnja vrednost radova je oko 335 miliona dinara.

Milićević je rekao da je sa predsednikom Opštine Kula razgovarao o zajedničkom apliciranju kod Vlade Srbije i fondova kako bi se obezbedila sredstva za završetak projekta u narednih godinu dana.

"Radi se o jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grandioznom projektu koji nije dimenzioniran samo za Kulu, jer treba da bude velika razvojna šansa za ovaj deo Bačke i jedna od razvojnih poluga privrede u opštini Kula“, kazao je Milićević.

On je naveo da se turizam u Srbiji dobro razvija, te da je u 2019. godini prihod od turizma bio oko 1,4 milijarde evra.

"Ako se vratimo samo nekoliko godina unazad, to je bilo na nivou od 700 do 800 miliona evra. Za svega pet-šest godina, Srbija je duplirala prihod od turizma. To je jedna ozbiljna privredna grana koja znatno doprinosi našoj ekonomiji i rastu BDP-a“, rekao je Milićević.

Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada je za četiri godine izdvojila skoro 921 milion dinara za finansiranje projekata na teritoriji opštine Kula. Finansirana je sanacija dečjeg dispanzera u Sivcu, obnova škola, izgradnja vodnih objekata i kanalizacije, zatim saobraćajnica i prateće infrastrukture u industrijskoj zoni, uređenje atarskih puteva.

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić rekao je da radovi na izgradnji nijednog trenutka nisu prestajali i pored teškoća koje su ih pratile.

"Razgovarali smo kako da obezbedimo sredstva za dalju gradnju i nadamo se da ćemo sledeće godine imati prve kupače u ovom sportskom kompleksu“, rekao je Miljanić i dodao da nedostaje oko 160 miliona dinara za završetak prve faze i dobijanje upotrebne dozvole.

Obilasku su prisustvovali pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grad Subotica ispunjava svoja obećanja: Završetak kapitalnih projekata

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2020

U realizaciju tog projekta, koji zajednički finansiraju Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i grad Subotica, ukupno će biti uloženo milijardu i 95 miliona dinara...Posebno mesto u programu koji je tokom protekle četiri godine sprovodio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i njegov tim zauzimao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.