U borbi sa visokim temperaturama, intenzivno zalivanje zelenih površina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2021, 16:47

U borbi sa visokim temperaturama, intenzivno zalivanje zelenih površina

Zbog visokih temperatura i nedostatka kiše radnici Zelenila u Novom Sadu nedeljama u nazad rade na intenzivnom zalivanju, posebno mladih sadnica koje su posađene tokom jeseni i proleća. Zalivanje se vrši cisternama u prvoj i trećoj smeni, takođe i zalivnim sistemima kojima je pokriven mali deo zelenih površina, navodi se u saopštenju.

U borbi sa visokim temperaturama dodatnu pomoć pri zalivanju su nam pružila dobrovoljna vatrogasna društva iz Budisave i Petrovaradina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Direktor „Gradskog zelenila“ Miloš Egić ističe da se pri ovakvim vremenskim uslovima još više uviđa značaj izgradnje novih zalivnih sistema, koji su planirani za ovu godinu, uz podršku Grada i Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FOTO Gradsko zelenilo: Zbog visokih temperatura intenzivno se zaliva zelenilo u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 13.Jul.2021

Zbog visokih temperatura i nedostatka kiše, radnici Zelenila nedeljama intenzivno zalivaju zelenilo, posebno mlade sadnice koje su posađene tokom jeseni i proleća.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.