U Sremskoj Mitrovici imunizacija građana bez prijave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2021, 09:41

U Sremskoj Mitrovici imunizacija građana bez prijave

Sremska Mitrovica jedan je od dva grada u kojima je započet proces masovne imunizacije cepivom protiv koronavirusa, bez prethodne prijave elektronskim ili telefonskim putem.

Grad na Savi spremno je dočekao ovu aktivnost, a prednost imaju stariji od 60 godina.

U svakom satu, na punktu koji je smešten u sportskog hali, primljeno je više od 150 lica, zainteresovanih za vakcinaciju.

Predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da bude sprovedena imunizacija u svim selima mitrovačke lokalne samouprave narednih dana.

"Grad je obezbedio sva neophodna sredstva, kao i nemedicinsko ljudstvo, jer je cilj da se zdravstveni radnici usmere isključivo na svoj posao, koji obuhvata pregled i samu vakcinaciju, a sve ostalo na sebe preuzima lokalna samouprava, sa svojim volonterima, koji su se prijavili za ovaj istorijski važan posao", rekao je za Tanjug Miroslav Jokić, rukovodilac stručno-operativnog tima za imunizaciju u Sremskoj Mitrovici.

Građanima je danas na raspolaganju vakcina proizvođaca Sinofarm i AstraZeneka.

"Nismo zabeležili značajnije tegobe niti poremećaje zdravlja nakon postupka imunizacije u našem gradu", potvrdio je dr Adil Elhag, načelnik opšte medicine.

Osim u Sremskoj Mitrovici, i u Kruševcu od danas na posebnim punktovima mogu da se vakcinišu građani stariji od 60 godina, koji se prethodno nisu prijavili preko E-uprave ili putem telefona.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici vakcinacija moguća i bez prijave

Izvor: Danas, 09.Mar.2021

U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici od danas na posebnim punktovima protiv korona virusa mogu da se vakcinišu građani stariji od 60 godina koji se prethodno nisu prijavili preko E-uprave ili putem telefona.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.