U Novom Sadu svakodnevno između 300 i 400 pozitivnih na koronavirus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2021, 22:44

U Novom Sadu svakodnevno između 300 i 400 pozitivnih na koronavirus

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je zabeleženo 752 slučaja kovida u Novom Sadu 331 osoba. Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo kao i nevakcinisane osobe, potvrđuju sa Instututa za javno zdravlje Vojvodine. Situacija je ozbiljna, poručio je direktor DZ "Novi Sad", Veselin Bojat i apelovao na građane da se odgovorno ponašaju i da se vakcinišu.

U poslednje dve do tri nedelje u Novom Sadu se beleži između 300 i 400 pozitivnih na koronavirus što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zabrinjavajuće u odnosu i na broj obavljenih pregleda u toku jednog dana, ističu u Domu zdravlja.

"Situacija je i dalje ozbiljna visok je broj sugrađana koji su pozitivni, velik je broj pacijenata koji se i dalje javlja sa simptomima koji mogu odgovorati kliničkoj slici kovid 19, to je između hiljadu i 100 u toku dana koji se javljaju a od toga se 50 posto njih prvi put javlja na pregled", ističe doktor Bojat.

Između 150 i 250 je onih koji se vakcinišu 1. dozom u Novom Sadu i to još uvek nije dovoljno i taj broj treba povećati, dodaje Bojat.

"U Novom Sadu je dato više od 400 hiljada doza. Mi smo vakcinisali više od 50 odsto punoletnog stanovništva, treća doza je takođe krenula da se daje, tu nema problema, tu dolaze ljudi koji su već pokazali svoj stav prema samoj vakcinaciji".

U Domu zdravlja Novi Sad trenutno su na raspolaganju Sinofarm i Fajzer vakcina, dok će u narednim danima biti dostupna i Sputnjik. Podsećamo, punktovi za vakcinaciju protiv kovida su na Novom naselju, u ambulanti Jugovićevo i punkt u Promenadi. A početkom sledeće nedelje, uz javljanje svom izabranom lekaru, moguće je vakcinisati se i protiv sezonskog gripa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.