U Novom Sadu ponovo grafit mržnje na zgradi u kojoj živi član Saveta Regulatornog tela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 20:02

U Novom Sadu ponovo grafit mržnje na zgradi u kojoj živi član Saveta Regulatornog tela

Na fasadi zgrade u Novom Sadu u kojoj živi Milorad Vukašinović, član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, danas tokom prepodneva, a posle četiri meseca, ponovo je NN osoba ostavila poruku u kojoj se REM izjednačuje sa nacističkim simbolom - kukastim krstom, prenose Večernje novosti.

Razlika je samo u boji: prvi preteći grafit minulog avgusta ispisan je crvenom, a današnji – crnom bojom.

Vukašinović ističe da je ovo nastavak višemesečne orkestrirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kampanje protiv Saveta REM-a „koju vode određene televizije uz pomoć određenih političkih stranaka, nevladinih organizacija i pojedinih novinarskih udruženja“.

"Ovo je, osim REM-u i meni, ujedno pretnja i mojoj porodici kao i stanarima koji žive u ovoj zgradi", rekao je Vukašinović, ugledni publicista i novinar sa trodecenijskim stažom, koga su danas dok je bio na radnom mestu u Matici srpskoj o novom grafitu obavestili njegova kćerka i upravnik skupštine stanara.

Ne krije Vukašinović razočaranje što, kako kaže, tokom protekla četiri meseca nadležni organi nisu dovoljno uradili na otkrivanju „autora“ prvog pretećeg i uvredljivog grafita. Počinilac bi, kaže Vukašinović (po obrazovanju pravnik) trebalo bi da se goni po službenoj dužnosti, a ne po privatnoj tužbi Osnovnom tužilaštvu.

Vukašinović podseća da je u vezi sa grafitom u avgustu izostala i osuda javnosti, a jedinu ozbiljnu i primerenu reakciju uputio je Miloš Vučević, tadašnji gradonačelnik Novog Sada, a danas ministar odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zekić: Prestaćemo sa štrajkom kada prestanu pritisci na REM

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2022, 13:30

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić rekla je da će REM prestati sa štrajkom kada policija pronađe i kazni osobu koja je nacrtala kukasti krst pored akronima REM na zgradi u kojoj živi njen zamenik Milorad Vukašinović, kao i kada prestanu pritisci u vezi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.