U Mađarskoj 73 novozaražena, još devet preminulih od korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2020, 08:15

U Mađarskoj 73 novozaražena, još devet preminulih od korone

U protekla 24 sata u Mađarskoj su otkrivena 73 nova slučaja koronavirusa, što je najveći skok u jednom danu otkako se zaraza pojavila 4. marta, ali još uvek nije došlo do masovnog širenja infekcije – navodi se na portalu koronavirus.gov.hu.

Broj osoba kod kojih se pojavio kovid-19 se popeo na 817, a povećan je, na žalost, i bilans preminulih – za 39 na 48. Svih devet novih pacijenata koji su podlegli virusu bili su stariji ljudi sa nekoliko pridruženih, hroničnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolesti.

Više je i izlečenih, ukupno 71, u nametnutom kućnom karantinu se nalazi 15.000 lica, a do sada je obavljeno blizu 24.000 testova.

Mađarska uveliko uvozi medicinska sredstva potrebna za borbu protiv pandemije, najviše iz Kine, ali i pruža pomoć zemljama u reginu. Tako je Srbiji poslala 200.000, a Hrvatskoj 100.000 hirurških maski, dok je u Skoplje uputila 100.000 maski i 5.000 zaštitnih odela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.