Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2023, 16:00

U Krušedolu, Sremskim Karlovcima i Pančevu položeni venci povodom 175 godina od Majske skupštine

Povodom obeležavanja 175-godišnjice Majske skupštine, na kojoj je 1848. godine u Sremskim Karlovcima doneta odluka o proglašenju Srpske Vojvodine, potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević položili su, u ime Pokrajinske vlade, venac na grob vojvode Stevana Šupljikca u manastiru Krušedolu, a potom i kod spomen-ploče na zgradi Magistrata u Sremskim Karlovcima, posvećene proglašenju Srpske Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Krušedolu, Sremskim Karlovcima i Pančevu položeni venci povodom 175 godina od Majske skupštine

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 15.Maj.2023

VOJVODINA – Povodom obeležavanja 175-godišnjice Majske skupštine, na kojoj je 1848. godine u Sremskim Karlovcima doneta odluka o proglašenju Srpske Vojvodine, potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.