U Kikindi zaraženo 125 ljudi, očekuje se poboljšanje situacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2020, 14:29

U Kikindi zaraženo 125 ljudi, očekuje se poboljšanje situacije

Na teritoriji Severnobanatskog okruga trenutno su 143 osobe zaražene virusom korona, od kojih je 125 iz Kikinde. Od početka drugog talasa epidemije, u tom gradu preminule su tri osobe, kao i po jedna u Adi i u Novom Kneževcu. Epidemiolozi kikindskog Zavoda za javno zdravlje kažu da je virus sada u stagnaciji, a poboljšanje situacije očekuju u narednom periodu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Od marta meseca i samog početka epidemije, na teritoriji Severnog Banata od virusa korona inficirane su 234 osobe, od toga 205 Kikinđana. Prvi talas epidemije završio se krajem aprila, a drugi je počeo krajem juna meseca. Trenutni situaciju epidemiološkinja kikindskog Zavoda za javno zdravlje Tatjana Karać opisuje kao stagnaciju broja obolelih.

"Trenutno je na Okrugu aktivnih 143 slučaja, od toga 125 Kikinđana. Hospitalizovana je 31 osoba što se tiče Okruga. Četiri osobe su hospitalizovane u Opštoj bolnici u Subotici, jedna u Kliničkom centru Vojvodine, a 26 osoba je hospitalizovano u Opštoj bolnici Kikinda."

Najviše obolelih je među radno aktivnim stanovništvom, od kojih je većina sa lakšom kliničkom slikom i nalazi se na kućnom lečenju, dodaje Karać:

Oni koji su hospitalizovani su obično osobe starije 40 godina i što su oni stariji, teža je i klinička slika. Trenutno u Bolnici imamo jednu mladu osobu koja je hospitalizovana."

U kućnoj izolaciji na Severnu Banata nalazi se 112 osoba, od toga 98 Kikinđana. Na teritoriji Okruga izlečeno je 30 osoba, od toga 24 iz Kikinde. Sva obolela deca, kojih je bilo 17, imala su blagu kliničku sliku, a petoro je već izlečeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.