U KCV hospitalizovano 422 osobe, i VMC u Petrovaradinu u kovid sistemu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2020, 11:02

U KCV hospitalizovano 422 osobe, i VMC u Petrovaradinu u kovid sistemu

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) hospitalizovano je 422 pacijenata, od kojih je 25 na mehaničkoj ventilaciji, dok je veliki broj pacijenata zbog srednje teške i teške kliničke slike na intenzivnoj kiseoničkoj potpori, izjavila je danas direktorka te zdravstvene ustanove Edita Stokić.

Ona je na konferenciji za novinare navela da se KCV u kovid sistemu pridružio i Vojno-medicinski centar u Petrovaradinu, u kome je hospitalizovano 29 pacijenata.

U kovid sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je i Institut za plućne bolesti KCV u Sremskoj Kamenici.

Stokić je rekla i da je zbog drastičnog povećanja broja pacijenata koji su oboleli od kovida-19 i usled desetostrukog povećanja broja pregleda u ambulanti, pokrajinski sekretar za zdravstvo izdao naredbu da se i Novosadski sajam ponovo pretvori u privremenu kovid bolnicu.

Stokić je jutros za TV Pink navela da se na sajmu ekipe Kliničkog Centra Vojvodine, grada i vojske koji pripremaju nove bolničke kapacitete.

Istakla je da se u KC Vojvodine tokom poslednjih nekoliko nedelja rapidno povećao broj pacijenata, te da je ta ustanova postala popunjena, zbog čega je u kovid sistem prešla i Vojna bolnica u Petrovaradinu gde se trenutno leči 29 pacijenata, ali i Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Stokić kaže da brojke pokazuju da se epidemiološka situacija ne smiruje i da je još uvek dramatična.

"Ne znamo dokle će ovi kapaciteti koje proširujemo iz dana u dan moći da opskrbe pacijente", rekla je Stokić.

Navodi da otvaranje sajma govori o tome da se na teritoriji Vojvodine neće desiti da nijedan pacijent ne dobije hospitalne uslove, ako njegovo stanje to zahteva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

''RAPIDNO SE POVEĆAO BROJ PACIJENATA'' Dr Stokić: Ne znamo dokle ćemo moći da proširujemo kapacitete!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine (KCV) Edita Stokić izjavila je danas da su na novosadskom sajmu u toku pripreme za otvaranje privremene kovid bolnice i istakla da će Vojvodina time dobiti još 200 bolničkih kreveta...Stokić je navela da se na sajmu ekipe KCV, grada i vojske koji pripremaju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.