Tužbom do plate

Izvor: Blic, Tanjug, 08.Feb.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužbom do plate

KARAĐORĐEVO - Zbog neisplaćenih zarada i doprinosa, tužbe protiv Vojne ustanove „Karađorđevo" tokom prošle godine podnela su 833 radnika – izjavio je predsednik štrajkačkog odbora Marko Vukojević.

Tokom 2007. godine „Karađorđevo” je radnicima davalo solidarnu pomoć u neznatnim iznosima, i to od novca koje je ovo preduzeće dobijalo za zakup zemlje, prenosi Tanjug.

Pojedine pozajmice zaposleni su vraćali po dobijanju pravosnažnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << presuda, odnosno novca na ime zarada, kaže Vukojević. Tokom januara ove godine podneto je 19 tužbi, ali u sudu, na osnovu dosadašnje prakse, očekuju mnogo veći broj tužbi od marta. Za razliku od ranijeg perioda, radnici zbog smanjenja troškova podnose zajedničke tužbe i to za duži vremenski period, dodao je Vukojević.

„Karađorđevo" ima 6.000 hektara obradivog zemljišta, od čega je 4.600 u samom Karađorđevu, a ostatak u Kovinu i Surčinu. Ovoj ustanovi pripada i 13 kilometara priobalja Dunava. Osim nekoliko farmi, silosa za pšenicu, fabrike stočne hrane i sušare, na imanju se nalazi i više objekata za turizam i lov, kao i 340 objekata visokogradnje i 800 niskogradnje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radnici tuže Vojnu ustanovu "Karađorđevo" za plate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2009, 18:38

BAČKA PALANKA - Zbog neisplaćenih zarada i doprinosa, tužbe protiv Vojne ustanove "Karađorđevo" tokom prošle godine, podnelo je 833 radnika, izjavio je Tanjugu predsednik štrajkačkog odbora vojne ustanove Marko Vukojević...Tokom 2007. godine "Karađorđevo" je radnicima davalo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.