Radnici tuže Vojnu ustanovu Karađorđevo za plate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici tuže Vojnu ustanovu "Karađorđevo" za plate

BAČKA PALANKA - Zbog neisplaćenih zarada i doprinosa, tužbe protiv Vojne ustanove "Karađorđevo" tokom prošle godine, podnelo je 833 radnika, izjavio je Tanjugu predsednik štrajkačkog odbora vojne ustanove Marko Vukojević.

Tokom 2007. godine "Karađorđevo" je radnicima davalo solidarnu pomoć u neznatnim iznosima, a to je sve činila od novca koje je "Karađorđevo" dobijalo za zakup zemlje.

Pojedine pozajmice zaposleni su vraćali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po dobijanju pravosnažnih presuda, a odnosno dobijanja novca na ime zarada, kaže Vukojević.

Tokom januara ove godine podneto je 19 tužbi, ali u sudu, a na osnovu dosadašnje prakse, očekuju mnogo veći broj tužbi od marta.

Za razliku od ranijeg perioda, radnici zbog smanjena troškova podnose zajedničke tužbe i to za duži vremenski period , dodao je Vukojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.