Tokom leta prvi pozivi za sufinansiranje zamene stolarije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2021, 10:44

Tokom leta prvi pozivi za sufinansiranje zamene stolarije

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da će u junu početi da radi Uprava energetsku efikasnost, koja će do 50 odsto sufinansirati troškove zamene stolarije u domaćinstvima, kao i da će do kraja leta biti realizovani prvi javni pozivi.

"Hoćemo da probamo da prve javne pozive završimo do kraja leta, to znači da na jesen već jedan deo ljudi može da krene u taj posao, a da do Nove godine možemo da kažemo da je pokrenuto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bar 10 odsto domaćinstava da menjaju stolariju", rekla je Mihajlović gostujući u Uranku na TV K1.

Ministarka ističe da ima dovoljno novca u budžetu, ali da će se koristiti i sredstva međunarodnih finansijskih institucija.

Kaže da će javni pozivi biti organizovano preko lokalnih samouprava, kao i da će procenu troškova zamene stolarije vršiti državne komisije, ali i komisije lokalnih samouprava.

Napomenula je da u Srbiji ima oko tri miliona domaćinstava na koje se to odnosi, ali da će se stolarija menjati i na javnim objektima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.