Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 13:29

Transbalkanski koridor za energetsku stabilnost Srbije i Crne Gore

Potpredsednica vlade i ministarka enegetike Zorana Mihajlović i ministar za kapitalne investicije Crne Gore Mladen Bojanić potpisali su danas memorandum o razumevanju između dve zemlje u oblasti energetike i rudarstva, koji će omogućiti izgradnju visokonaponske mreže na Transbalkanskom koridoru za prenos struje.

"Nema ekonomske stabilnosti bez energetske stabilnosti, ovaj memorandum će omogućiti izgradnju visokonaponske mreže na Transbalkanskom koridoru ka Crnoj Gori, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je važno za energetsku stabilnost obe zemlje", rekla je ministarka Mihajlović u Palati Srbija.

Najavila je da će biti formirani operetivni timovi dva ministarstava koji će osim na ovom projektu sarađivati i u oblasti obnovljivih izvora energije i nekih drugih bilateralnih pitanja.

Ministar Bojanić je rekao da je Crna Gora energetski "naslonjena" na Srbiju i da je ovaj memorandum važan korak u daljoj saradnji, koja je duga više decenija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović sa crnogorskim ministrom o saradnji u oblasti rudarstva i energetike

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Apr.2021

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ministrom za kapitalne investicije Crne Gore Mladenom Bojanićem o saradnji u izgradnji visokonaponske mreže i Transbalkanskog energetskog koridora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Srpsko-crnogorski dogovor za energetsku stabilnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021

Ministarka rudarstva i energetike i potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović i ministar za kapitalne investicije Crne Gore, Mladen Bojanić, potpisali su danas Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti energetike i rudarstva, nakon sastanka dve delegacije i tet-a-tet sastanka. Bez stabilnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.