Temerin: Mađarska koalicija sa radikalima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temerin: Mađarska koalicija sa radikalima

NOVI SAD - Mađarska koalicija u Skupštini opštine Temerin počela je pregovore sa Srpskom radikalnom strankom o formiranju vlasti u ovom gradu, izjavio je odbornik MK Bela Čorba.

"Počeli smo pregovore s radikalima, jer je opština Temerin u stanju bezvlašća, čiji su vinovnici Socijalistička partija Srbije i njen čelnik Zoran Svitić, koji su na lokalnim izborima osvojili svega dva odbornička mandata", rekao je on za novosadski "Građanski list". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Čorba, koji je potpredsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara, naveo je da su socijalisti postali "nezajažljivi" posle dogovora Demokratske stranke i SPS-a na republičkom nivou.

"Svitić pošto-poto želi da bude predsednik opštine Temerin. Osim toga, kad smo mu predložili da socijalisti podrže našeg kandidata za to mesto on se žestoko usprotivio rečima da Mađar ne može biti predsednik opštine u Temerinu", rekao je on.

Čorba je dodao da je to opredelilo MK da započne pregovore sa radikalima o formiranju vlasti u Temerinu. U temerinskom parlamentu ima 33 odbornika, od kojih je najviše odbornika SRS - 11, potom sledi MK-a sa osam i DS sa šest odborničkih mandata, dok po dva odbornika ima SPS, DSS, PSS i Grupa "Prosperitet za Temerin".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.