Svetska premijera filma Mihalkova u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2014, 02:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska premijera filma Mihalkova u Srbiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ruskim rediteljem Nikitom Mihalkovim, sa kojim je razgovarao o filmskim dostignućima poznatog reditelja, premijeri njegovog filma u Beogradu i odnosima Republike Srbije i Ruske Federacije.

Mihalkov boravi u Beogradu povodom svetske premijera filma "Sunčanica".

Premijer Vučić je naglasio da je počastvovan dolaskom reditelja, čija su ostvarenja obeležila svetsku kinematografiju, saopštila je vladina kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za saradnju s medijima.

Reditelj Mihalkov je istakao da je zadovoljan što je došao u zemlju hrabrih ljudi koja čuva istoriju i tradiciju, ali i brine o svojoj budućnosti i donosi odluke sama, nezavisno, uprkos svim pritiscima.

"To je još jedan od razloga što sam izabrao Beograd za svetsku premijeru filma "Sunčanica", izjavio je Mihalkov na kraju susreta.

Premijera "Sunčanice" biće održana 3. oktobra u Centru Sava.

Scenario filma, pisan prema istoimenom romanu nobelovca Ivana Bunjina, gledaoce vodi u dvadesete godine prošlog veka na poluostrvo Krim, odakle se posle građanskog rata evakuiše poražena armija belih Rusa, a glavne uloge igraju Ruskinja Viktorija Solovjova i srpski glumac Miloš Biković.

Na premijeri se očekuje veliki broj glumaca iz celog sveta, reditelja i državnih zvaničnika.

"Kada se film prvi put prikazuje, to za gledaoca postaje dan rođenja filma. A rođendan se slavi sa prijateljima," rekao je Mihalkov objašnjavajući zašto je premijera baš u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.