Sve usluge PIO Fonda u Novom Sadu na jednom mestu od 2021

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve usluge PIO Fonda u Novom Sadu na jednom mestu od 2021

Sve usluge Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) – filijale Novi Sad sugrađani bi trebalo da dobiju na jednom mestu početkom 2021, budući da se od jula ove godine dograđuje njihov poslovni objekat na Žitnom trgu 3.

Osim za potrebe filijale Novi Sad, zgrada se dograđuje i zbog Odeljenja za medicinsko veštačenje Direkcije Pokrajinskog fonda, koje će biti tu smešteno. Kako nam je rečeno u Sektoru za odnose s javnošću Direkcije Fonda PIO, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potrebe efikasnije organizacije poslovnih procesa filijale Novi Sad, bilo je neophodno objediniti sve funkcionalne celine u okviru jedinstvenog objekta. U odgovoru koji je "Dnevnik" dobio od Fonda PIO stoji i da se radovi obavljaju u cilju približavanja Fonda korisnicima i osiguranicima, unapređenja procesa rada i poboljšanja kvaliteta usluga.

"To je jedini način da se korisnicima i osiguranicima, dakle svim građanima, pruži kompletna usluga iz nadležnosti ove filijale. Izgradnjom objekta će se, takođe, formirati jedinstvena šalter-sala, s optimalno potrebnim brojem šaltera i za potrebe Filijale i za potrebe Direkcije Pokrajinskog fonda", naveli su u Fondu PIO, uz objašnjenje da će svi organizacioni delovi filijale biti objedinjeni u tom objektu, što će, kako kažu, maksimalno da pojednostavi i olakša građanima snalaženje i obavljanje posla u novosadskoj filijali.

Vrednost investicije oko 567,4 miliona

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je sklopio ugovor o radovima s dobavljačima koji su na sprovedenom tenderu zajednički ponudili najpovoljnije uslove. U pitanju su preduzeća "Izolinvest" i "Balkans Security Services"iz Beograda, "Gat", "Energy net solutions" i "Tehnoinženjering" iz Novog Sada, "Gra-Vet" iz Veternika i "Kleemann Liftovi" iz Šimanovaca. Oni su u obavezi da radove završe u roku od 540 dana, odnosno, do kraja 2020. godine. Vrednost zaključenog ugovora je blizu 567,4 miliona dinara, bez PDV-a.

"Na taj način rešiće se pristupačnost poslovnom prostoru za starije ili bolesne građane, te osobe s invaliditetom i posebnim potrebama, koje ostvaruju pravo po osnovu medicinskog veštačenja i ostala prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja jer će postojati tehničke mogućnosti da pristupe prostoru na način odgovarajući njihovim potrebama", stoji u obrazloženju Fonda PIO.

Kako se naša ekipa uverila na licu mesta, prethodnih dana srušen je prizemni, niži objekat, koji je stajao uz postojeći od četiri sprata. U tom delu biće izgrađen novi poslovni objekat, u dva dela, koji će biti različito stepenovani. Naime, oba dela imaće dva nivoa pod zemljom, prizemlje, a jedan deo će imati četri, a drugi sedam spratova.

Novoprojektovani objekat i postojeći, koji se neće menjati, biće spojeni na prizemlju, prvom, drugom i četvrtom spratu. Objekat od 3.900 kvadratnih metara prostiraće se na površini od blizu 4.700 kvadrata. Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji tog projekta, u dve podzemne etaže dograđenog objekta projektovane su garaže, arhive i tehničke prostorije.

Planirano je da na oba podzemna nivoa bude izgrađeno 28 parking-mesta. Glavni ulaz u objekat biće na istočnoj strani, a kolski prilaz biće obezbeđen pristupnom saobraćajnicom. Uz objekat su takođe predviđeni otvoreni parking-prostori i trotoari, kojima će pešaci prilaziti zgradi sa Žitnog trga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.