20. septembar  2019. 14.38  | Izvor: dnevnik.rs

Sve usluge PIO Fonda u Novom Sadu na jednom mestu od 2021

NOVI SAD -

Sve usluge Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) – filijale Novi Sad sugrađani bi trebalo da dobiju na jednom mestu početkom 2021, budući da se od jula ove godine dograđuje njihov poslovni objekat na Žitnom trgu 3.

Osim za potrebe filijale Novi Sad, zgrada se dograđuje i zbog Odeljenja za medicinsko veštačenje Direkcije Pokrajinskog fonda, koje će biti tu smešteno. Kako nam je rečeno u Sektoru za odnose s javnošću Direkcije Fonda PIO, zbog potrebe efikasnije organizacije poslovnih procesa filijale Novi Sad, bilo je neophodno objediniti sve funkcionalne celine u okviru jedinstvenog objekta. U odgovoru koji je "Dnevnik" dobio od Fonda PIO stoji i da se radovi obavljaju u cilju približavanja Fonda korisnicima i osiguranicima, unapređenja procesa rada i poboljšanja kvaliteta usluga.

"To je jedini način da se korisnicima i osiguranicima, dakle svim građanima, pruži kompletna usluga iz nadležnosti ove filijale. Izgradnjom objekta će se, takođe, formirati jedinstvena šalter-sala, s optimalno potrebnim brojem šaltera i za potrebe Filijale i za potrebe Direkcije Pokrajinskog fonda", naveli su u Fondu PIO, uz objašnjenje da će svi organizacioni delovi filijale biti objedinjeni u tom objektu, što će, kako kažu, maksimalno da pojednostavi i olakša građanima snalaženje i obavljanje posla u novosadskoj filijali.

Vrednost investicije oko 567,4 miliona
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je sklopio ugovor o radovima s dobavljačima koji su na sprovedenom tenderu zajednički ponudili najpovoljnije uslove. U pitanju su preduzeća "Izolinvest" i "Balkans Security Services"iz Beograda, "Gat", "Energy net solutions" i "Tehnoinženjering" iz Novog Sada, "Gra-Vet" iz Veternika i "Kleemann Liftovi" iz Šimanovaca. Oni su u obavezi da radove završe u roku od 540 dana, odnosno, do kraja 2020. godine. Vrednost zaključenog ugovora je blizu 567,4 miliona dinara, bez PDV-a.

"Na taj način rešiće se pristupačnost poslovnom prostoru za starije ili bolesne građane, te osobe s invaliditetom i posebnim potrebama, koje ostvaruju pravo po osnovu medicinskog veštačenja i ostala prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja jer će postojati tehničke mogućnosti da pristupe prostoru na način odgovarajući njihovim potrebama", stoji u obrazloženju Fonda PIO.

Kako se naša ekipa uverila na licu mesta, prethodnih dana srušen je prizemni, niži objekat, koji je stajao uz postojeći od četiri sprata. U tom delu biće izgrađen novi poslovni objekat, u dva dela, koji će biti različito stepenovani. Naime, oba dela imaće dva nivoa pod zemljom, prizemlje, a jedan deo će imati četri, a drugi sedam spratova.

Novoprojektovani objekat i postojeći, koji se neće menjati, biće spojeni na prizemlju, prvom, drugom i četvrtom spratu. Objekat od 3.900 kvadratnih metara prostiraće se na površini od blizu 4.700 kvadrata. Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji tog projekta, u dve podzemne etaže dograđenog objekta projektovane su garaže, arhive i tehničke prostorije.

socijalno jpg

Planirano je da na oba podzemna nivoa bude izgrađeno 28 parking-mesta. Glavni ulaz u objekat biće na istočnoj strani, a kolski prilaz biće obezbeđen pristupnom saobraćajnicom. Uz objekat su takođe predviđeni otvoreni parking-prostori i trotoari, kojima će pešaci prilaziti zgradi sa Žitnog trga.

Tagovi
Broj komentara: 6

Osman  15. 07. 2020. | 11:24
Ja,stvarno neznam dali su na jednom mestu,ali nikako nemogu da ih dobijem.Predao sam za penziju,ali ni traga,ni glasa.Moj predmet je kod ,,Susic Ninoslava,, ali nikako nemogu da ga kontaktiram,kao da zivim u ,,kamenom dobu,, -Kakva nam je administracija,sacuvaj boze,a, zivimo u eri ,,tehnologije,,-da ne poverujes...Mozda cekaju da covek umre,pa ce mu dati penziju.-Veliko razocarenje.
Hebe Ljubica   19. 10. 2020. | 12:49
Moja Mama dobiva mesecnu penziju na ziro racun u Bos. Gradisci. Posto nije u stanju da putuje poslali smo ziro racun iz Nemacke, da se tamo salje. Medzutim ni odgovora ni penzije, niti se mogu telefonski dobiti. Sta je to? Pa to je neverovatno.
beki  11. 03. 2021. | 12:59
Socijalno u NS tuga prevelika, da li ti ljudi shvataju da su tu zbog nas, da ih mi placama i da zahvaljujuci nasim uplatama veoma lepo zive. Kad i da li ce drzava da dovede u red ovu sluzbu zajedno sa zaposlenima u istoj. Ko tu radi zaboga kad se ponasanju ko guske u magli.
Aleksandar  26. 03. 2021. | 11:26
Moj predmet je iz Beograda prosledjen u Novi Sad -
23.12.2020.godine i od tad nemam nikakvu informaciju o njemu (uveliko je proslo dva meseca od predaje dokumenata za penziju), istovremeno ne mogu da nadjem telefon ili email adresu kako bih je kontaktirao

Vera Popov  01. 07. 2021. | 10:48
Poštovanje
Meni su još2019.godine rekli za neke barijere od Beograda ka NS.Od tada i pre kovida nema prave informacije i sve nije u nadležnosti kontaktira og lica na kraju ako nemaš zalihe i nekretnine možeš da se kontaktiraš sa nekim ako nisi dobio infarkt Za informaciju uvek pitaj drugog.Od 2016.godine pokušavam ući u trag rešenju za obustavu novca na penziju zbog kamate i dužinu tih odbijanja erste bankovnog kredita nažalost.Snaga snalažljivost i zdravlje imetak naravno mogu pomoći 99,99%.Kome da se obratim za tu informaciju samo dok je ovako kako je sad.
rajic milan  21. 09. 2021. | 18:54
Postovani nalazim se u Nemackoj na pr.radu hteo sam da dobijem informacije o mom radnom stazu u Srbiji na koi nacin to mogu da uradim.
sa postovanjem Rajic Milan!