Sutra počinju radovi na izgradnji podzemne garaže u ulici Modene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2022, 12:03

Sutra počinju radovi na izgradnji podzemne garaže u ulici Modene

U centru Novog Sada u ulici Modene, sutra počinju pripremni radovi za izgradnju podzemne garaže koja bi prema planu trebalo da bude izgrađena na tri nivoa i ukupno 267 parking mesta, od kojih će 14 biti za osobe sa invaliditetom i 8 za električne automobile. Kako je predviđeno garaža bi trebalo da bude u upotrebi najkasnije za dve godine, saznaje RTV. 

Pripremni radovi su već počeli, taksi stajalište je izmešteno na Bulevar Mihajla Pupina. Javna komunalna preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće angažovana na izmeštanju podzemnih instalacija kako bi se stvorili preduslovi za izgradnju podzemne garaže na tri nivoa.

"Na prvom nivou biće 88, na drugom 87, na trećem 92 parking mesta. U pitanju je strateški projekat za Grad Novi Sad s obzirom da ćemo u najskoncetrisanijem delu grada, u većem delu,  rešiti problem parkirališta", rekla je za RTV, članica Grdaskog veća, za budžet finansije i investicije Adrijana Mesarović.

Počev od sutrašnjeg dana, garaža bi trebalo da bude u upotrebi najkasnije za dve godine.

Svo zelenilo koje se nalazi u ulici Modene biće izmešteno i presađeno na drugo mesto, a premešten će biti i postojeći mobilijar.

Pored ove garaže, predviđene su još tri - iza zgrade Banovine, na Trgu republike  i nadzemna garaža u Šafarikovoj ulici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Da li čuveni koprivić u centru Novog Sada broji poslednje dane – posle više od 100 godina

Izvor: Luftika.rs, 26.Maj.2022

U centru grada, odmah pored klupa koje se nalaze kod taksi stajališta, nalazi se veliko, staro drvo koje svojom raskošnom krošnjom štiti sve putnike namernike od jarkog letnjeg sunca ili teškog pljuska. I tako već više od jednog veka, koliko se procenjuje njegova starost.. Međutim, kako su radovi...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.