Suđenja za zločine OVK mogla bi da počnu na jesen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenja za zločine OVK mogla bi da počnu na jesen

Imena pripadnika OVK kojima će se suditi pored sudom u Hagu neće biti saopštena dok tek podignute optužnice ne potvrdi sudija za prethodni postupak, piše Politika.

Kako je za taj list odgovorila Anđela Grijep, portparol haškog suda, zakonski rok za potvrđivanje ili odbacivanje optužnica je šest meseci.

To znači, navodi list, da će imena optuženih biti poznata najkasnije u avgustu, posle čega će biti zakazana suđenja po potvrđenim optužnicama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun očekuje da bi faza preispitivanja optužnica mogla da bude okončana u tom roku i da bi tokom ove godine mogla da počnu suđenja.

On veruje da ima mesta optimizmu da će optužnice biti potvrđene i da će početi procesuiranje.

"Poslednjih mesec dana tužilaštvo je zvalo svedoke samo da bi ih pitalo - da li su i dalje spremni da svedoče. To je ukazivalo na skoro podizanje optužnica. Mnogi su sumnjali da će optužnice biti podignute, ali to se ipak desilo. One još neko vreme neće biti vidljive za javnost, ali je bitno da su napisane", rekao je Drecun.

List navodi da za sada nije poznato da li se optužnice bave i trgovinom ljudskim organima, predmetom najbolnijim za Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.