Subotici 2,5 milijardi dinara iz Fonda za kapitalna ulaganja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotici 2,5 milijardi dinara iz Fonda za kapitalna ulaganja

SUBOTICA - Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da će iz Fonda za kapitalna ulaganja u Suboticu i njenu okolinu biti preusmereno 2,5 milijardi dinara za 102 projekta.

Pajtić je sa gradonačelnikom Subotice Sašom Vučinićem danas obišao gradilište kompleksa zatvorenih bazena, kako bi se obeležilo nastavak radova u koji će u ovoj godini iz Fonda za kapitalna ulaganju biti investirano 250 miliona dinara.

"Fond za kapitalna ulaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je počeo sa radom pre dve godine. Punom parom se i dalje radi i u Subotici i u celoj Vojvodini. Investicije koje su u toku nisu značajne samo zbog infrastrukture, već i što zapošljavaju desetine hiljada ljudi, pa možemo reći i da je reč o projektima zapošljavanja u Vojvodini", rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, ima prostora za racionalizaciju i u pokrajinskoj administraciji, iako je ona u pokrajini započeta još pre nekoliko godina.

"Samo 6,5 odsto sredstava namenjeni su za plate i troškove. To je izuzetno malo u odnosu na institucije u Srbiji, već i u regionu, ali to ne znači da nema mesta uštedama", kazao je Pajtić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.