Subotica: U odnosu na prošlu nedelju 54 slučaja više

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2020, 18:36

Subotica: U odnosu na prošlu nedelju 54 slučaja više

Po podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica, broj pozitivnih na virus korona u tom gradu na današnji dan veći je za 54 u odnosu na podatke od pre nedelju dana, a epidemiološku situaciju u Subotici u Opštoj bolnici ocenjuju kao nepovoljnu, uz napomenu da su brojevi stabilni na visokom nivou.

Od početka epidemije, pa zaključno sa današnjim danom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Subotici je registrovano 310 osoba pozitivnih na virus korona, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije u tom gradu, a prenosi portal subotica.com .

U Opštoj bolnici trenutno je na lečenju 94 pacijenata, koji imaju upalu pluća i srednje su do teške kliničke slike, dok u kovid jedinici intenzivne nege trenutno se nalazi sedam pacijenata, od kojih je četvoro na mehaničkoj ventilaciji.

"Samo tokom vikenda, uključujući i petak, imali smo preko 65 pregleda u respiratornoj ambulanti, od toga je jedna trećina pacijenata primljena na bolničko lečenje, dakle preko 20, što smatramo visokim i nezadovoljavajućim brojem. Očekujemo pad broja zaraženih, ukoliko se sve preventivne mere budu poštovale", kazala je dr Gordana Krtinić, epidemiolog Opšte bolnice Subotica.

Upozorila je da bez učešća svakog građanina i uz poštovanje mera, zdravstveni sistem u Subotici neće moći da održi situaciju da zbrine sve pacijente kojima je to potrebno.

"Fluktuacija pacijenata koji zahtevaju intenzivno lečenje ili ih vraćamo na odeljenje je nekoliko puta u toku dana. Trenutno je sedam pacijenata u jedinici intenzivne nege, od toga su četiri pacijenta na mehaničkoj ventilaciji, a od njih se troje nalazi na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, dok je jedan pacijent na respiratoru", precizirala je dr Krtinić.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica, broj pozitivnih u tom gradu od početka epidemije je 310, a na teritoriji Severnobačkog okruga, od početka epidemije su ukupno 384 osobe obolele od virusa korona.

Od početka epidemije, na teritoriji grada Subotica zabeleženo je 12 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa virusom Covid 19, dok je na teritoriji Severnobačkog okruga, broj smrtnih ishoda 14.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KORONA I DALJE DIVLJA U OVOM GRADU NA SEVERU SRBIJE: Broj obolelih porastao za 54 u odnosu na prošlu nedelju

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2020

Od početka epidemije pa zaključno sa današnjim danom u Subotici je registrovano 310 osoba pozitivnih na virus korona..Po podacima Zavoda za javno zdravlje Subotica, broj pozitivnih na virus korona u tom gradu na današnji dan veći je za 54 u odnosu na podatke od pre nedelju dana, a epidemiološku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.