Subotica: Kasarnu menja kompleks vredan 50 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subotica: Kasarnu menja kompleks vredan 50 miliona evra

Na prostoru bivše vojne kasarne "Kosta Nađ", u kojoj duže od deset godina nema vojnika, a nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji pored puta Subotica – Palić, biće izgrađen stambeno-poslovni kompleks vredan - 50 miliona evra.

Stambene zgrade, obdaništa, škole, fakulteti, tržni centri, parkovi, dečja igrališta... To će, prema Planu detaljne regulacije koji je izradilo JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje Subotice, biti izgrađeno na gotovo 14 hektara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prostora bivše kasarne "Kosta Nađ".

"Predviđeno je pet blokova. Dakle, u prvom bloku se predviđaju komercijalni objekti - otvoreni i zatvoreni tržni centri. U drugom bloku se predviđaju javni sadržaji- škole, vrtići i eventualno visokoškolska ustanova. U poslednja tri bloka se predviđa stambena izgradnja spratnosti prizemlje plus pet plus "povučena etaža". U ta poslednja tri bloka se planira izgradnja oko 1230 stambenih jedinica", kaže dipl. ing. Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje Subotice.

Od građevina na prostoru bivše "prve kasarne" biće sačuvane samo dve zgrade Generalštaba, koje će predstavljati ulaz u tržni centar, a dve vojne spavaonice ubuduće će biti - škole.

"Prevashodno smo se vodili principima fleksibilnosti i racionalnosti na ovom prostoru i očuvanjem onoga što su stvorene vrednosti, a to su, u skladu sa uslovima Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, objekti koji su građeni u stilu eklektike", objašnjava Petar Andrić, rukovodilac Službe urbanističkog planiranja u JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje Subotice.

Bivša vojna kasarna nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji, pored puta Subotica – Palić, a ovaj prostor je, pre dve godine, postao vlasništvo grada Subotice.

"Celokupan prostor je od izuzetnog značaja za budući razvoj grada. Planirane investicije će biti prvenstveno od javnog značaja, a direktno bi uticale na dalji prosperitet grada", ističe Karolj Terteli, vodeći urbanista JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje Subotice.

Lokalni parlament je krajem prošle godine usvojio Plan detaljne regulacije, a JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje napravilo je i 3D prezentaciju, koja će biti predstavljena subotičkoj javnosti i investitorima.

Pored 3D prezentacije, koja na vizuelan način prikazuje šta će biti izgrađeno na prostoru bivše kasarne "Kosta Nađ", JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje Subotice napraviće i maketu, a sve to će, zajedno sa Razvojnom agencijom Vojvodine, potencijalnim finansijerima predstaviti na Sajmu investicija u Minhenu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Subotica: Projekat izgradnje poslovno-stambenog kompleksa

Izvor: RTS, 29.Maj.2018

Subotička lokalna samouprava planira izgradnju poslovno-stambenog kompleksa na mestu bivše kasarne "Kosta Nađ". Novi stambeni i poslovni centar u gradu trebalo bi da privuče domaće i strane investitore. . Na gotovo 14...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.