Stranka slobode i pravde predstavila inicijativu za alimentacioni fond

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2021, 14:27

Stranka slobode i pravde predstavila inicijativu za alimentacioni fond

Stranka slobode i pravde danas je u Novom Sadu građanima predstavila inicijativu o zakonskom predlogu kojim bi se uspostavo alimentacioni fond koji bi, kako je rekao predsednik stranke Dragan Đilas, samohranim roditeljima obezbedio finansijsku sigurnost.

On je izneo podatak da u Srbiji, prema procenama, ima 300 hiljada samohranih roditelja i da im je finansijska sigurnost za decu suštinski problem.

"Sva deca moraju da budu sigurna i sva deca moraju bezbrižno da odrastaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a samohrani roditelji da znaju da takođe nisu sami i da država o njima brine", naveo je Đilas.

On je dodao da se njihova ideja zasniva na iskustvima iz sveta i da predviđa garanciju finansijskih sredstva za onog roditelja sa kojim deca ostaju da žive.

"Našs model je jednostavan: ljudi se dogovore na početku, ako se ne dogovore postoji minimalni iznos koji država plaća", rekao je Đilas.

Predlog Stranke slobode i pravde je da se uspostavi državni fond koji bi pružao sigurnost i zaštitu samohranim roditeljima i njihovoj deci u vezi sa redovnom i sigurnom isplatom alimentacije.

Fond bi funkcionisao tako što bi vršio isplatu izdržavanja do određenog maksimalnog iznosa ako izdržavalac ne plaća, a vodio bi postupak i protiv nesavesnog roditelja.

Novac iz alimentacionog fonda isplaćivao bi se od momenta podnošenja brakorazvodne parnice, a suma bi bila oko 12.000 dinara, predlaže SSP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.