Srpska lista: Rada Trajković zloupotrebljava ime Ivanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Rada Trajković zloupotrebljava ime Ivanovića

Srpska lista (SL), najjača stranka kosovskih Srba, osudila je danas prijavu za kosovske izbore 6. oktobra srpske koalicije "Sloboda", čija je jedna od liderki Rada Trajković, a naročito njenu kritiku Građanske inicijative SDP što je pristupila SL.

"Ako je iko mesecima unazad zloupotrebljavao ime Olivera Ivanovića (ubijenog lidera GI SDP), to je činila Rada Trajković, koja je smrt jednog čoveka besomučno koristila za ličnu promociju lažno se predstavljajući kao njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijateljica i saborac", kaže se u saopštenju SL.

Ta stranka ističe da svi na Kosovu znaju da je "Rada Trajković mrzela i prezirala Olivera Ivanovića, a takva osećanja ona gaji i ispoljava prema svima koji joj osporavaju samoprigrabljenu titulu liderke Srba sa Kosova i Metohije".

"Saradnja nekadašnjih stranačkih kolega Olivera Ivanovića iz GI SDP sa Srpskom listom demaskirala je Radu Trajković, i nju to jako boli, ali niko od nas nije imao nameru da povredi njena osećanja. Nama je politička karijera Rade sa Savskog Venca nebitna, i ne doživljamo je kao ozbiljnog političkog protivnika", kaže se u saopštenju.

Srpska lista ističe da je "okupljanje srpskih političkih snaga na Kosovu i Metohiji uslov fizičkog opstanka našeg naroda, a svaki pokušaj da se onemogući stvaranje jedinstvenog srpskog političkog fronta je rad na štetu građana, i Rada Trajković to zna, ali ipak to čini".

"Njen izlazak na izbore da bi, kako kaže, osvojila neko poslaničko mesto, pokazuje svu bedu njenih političkih namera, jer jasno time kaže da joj cilj nije borba za bolji život Srba na Kosovu i Metohiji ili zaštita njihovih interesa. Ona želi poslaničko mesto da bi imala čime da trguje sa Albancima i njihovim zajedničkim sponzorima", kaže se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.